Összhang a tájban
014
015_Alsotold
020_caki_pincesor
017_nagyloc-telen
005
004_cserhatsuranyi-hatar
018_Gyepkezeles_bivalyokkal_bacsalmasi_Sosto_Kiss_Gabor
006_nagyloci-panorama
008_tiszaviragzas
011_agostyan
007_irottko
001_pusztavar-hegy
003_gerecse
019_oszi-holloko
010_alsomocsolad
002_geszner-haz
009_Holt-Szamos
016_Katymari_Vodica-kapolna_Kiss_Gabor
013
012_velemi-szent-vid-kapolna
previous arrow
next arrow

Mi a Natúrpark?

A natúrpark helyi közösségek által létrehozott tájszintű együttműködés, melynek célja az érintett tájak természeti és kulturális örökségének a megőrzése, bemutatása és a vidék fejlődését elősegítő hasznosítása. A natúrpark az integratív védelem elvére építve a tájat és a természetet nem a tájban élő embertől, hanem azt vele együtt hasznosítva kívánja védeni.

A natúrpark az integrált védelem elvére építve a tájat és a természetet nem a tájban élő embertől, hanem azt vele együtt hasznosítva védi meg!

A Szövetségünkről

A Magyar Natúrpark Szövetség legfőbb célkitűzése a magyar vidék természeti, tájképi és kulturális értékeinek megőrzését, bemutatását és gyarapítását, identitásának megerősítését, valamint az ezen értékeket hasznosító gazdaságának fejlesztését támogató natúrpark mozgalom létrehozása és fenntartása Magyarország természeti értékekkel rendelkező térségeiben. A Szövetség célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a natúrparkok működéséhez és fejlődéséhez szükséges törvényi szabályozás és támogató eszköztár megalkotásában való részvétel, valamint a natúrparkok közötti folyamatos együttműködés és tapasztalatcsere.

E cél megvalósítása érdekében a MNSZ együttműködésre törekszik a vidékfejlesztés, a természetvédelem és a fejlesztéspolitika állami szervezeteivel, a hasonló célkitűzésű és tevékenységű nem állami szervezetekkel és az európai, kiemelten a Kárpát-medencei natúrpark szervezetekkel, valamint minden olyan állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik a MNSZ eredményes működését és céljainak megvalósítását.

Lépjen kapcsolatba velünk